Haber

Erzincan Valisi Mehmet Makas’tan 19 Mayıs mesajı

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporRamazan Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınlayarak, “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı bir diriliş ve yeşerme destanıdır.”

Vali Makas, mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir diriliş ve yeşerme destanıdır. .

19 Mayıs, hürriyete düşkün, esarete boyun eğmeyen milletimizin var olma ve yok olma mücadelesinin ilk adımı ve Milli Mücadelemizin fiilen başladığı tarihtir. 19 Mayıs 1919’da aziz Milletimizin yükselişi; “Özgürlük ve istiklal benim karakterimdir” diyen bir liderle, şanlı tarihinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Aziz Milletimizin Anadolu’da bağımsız bir devlet kurmasına el ele, gönül gönüle yardım etmiştir.

Kurtuluş mücadelesi yolunda ilk adımın atıldığı bu mübarek günü Türk gençliğine armağan eden Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, yükseltecek sizlersiniz” dedi. edin ve koruyun.” İnancını gençliğinde gösterdi.

Milli Caba’nın kurallarının korunduğunu, ecdadımızın bu cennet toprakları bize vatan yapmak için canlarını feda ettiklerini unutmadan, gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamasına, özümsemesine ve korumasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle donanımlı, bilime ve teknolojiye meraklı, okuyan, araştıran, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Savunma sanayiinde, inovasyonda, bilimde, teknolojik ataklarda ve her alanda güvenimiz sonsuz olan gençlerimiz, Gazi Mustafa Kemal olarak yılmadan, yılmadan, yılmadan çalışarak önümüzdeki dönemlerde daha da üst seviyelere taşıyacaklardır. Atatürk, vatanımız ilelebet yerinde kalacaktır dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Harbimizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canlarını feda eden silah arkadaşlarımızı ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. . Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.” – ERZİNCAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu